אזני המן ביתיים- המתכון המושלם, מפורט. קל, מהיר פשוט והטעם? גן עדן בצבעים

הכמויות מתאימות ל- 24 אזני המן
3 כוסות קמח
כפית אבקת אפיה
150 גרם חמאה מומסת
חצי כוס סוכר
2 חלמונים של  ביצה (הצהוב כן?)
כוס מים
מערבבים  בקערה את הקמח, סוכר ואבקת האפייה לתערובת אבקה אחידה.
מוסיפים את החלמונים מים והחמאה ומערבבים עד שהופך לבצק נעים.
ניתן במיקסר אבל בצק פריך אני אוהב ללוש בקערה בידיים.
יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ולמקרר חצי שעה למנוחה.
לאחר חצי שעה, מוציאים מרדדים וקורצים עיגולים בגודל צלוחית של קפה (בערך 12 ס”מ קוטר)
מניחים כל עיגול על נייר אפיה עד שמסיימים את כולם.
מכסים במגבת את כל עיגולי הבצק ונגשים להכנת המלית
ניתן להכין ולמלא בכל מלית שרוצים ( גם כאלו קנויות מוכנות ורק למלא) החל מריבה, תמרים, קוקוס, או כמו שאני הכנתי הפעם- פרג ואגוזי מלך.
אם מחליטים כמוני להכין לבד אז שמים במחבת חמה על אש בינונית  50 גרם חמאה, 200 גרם פרג טרי, חצי כוס סוכר, מחית תפוחי עץ (כמו גרבר תפוחים) ומערבבים עד קבלת מחית טעימה 
לוקחים כל עיגול בצק, עם כפית במרכז העיגול, מניחים מעל אגוז מלך וסוגרים בשלוש קצוות ליצירת אוזן המן.
מחממים תנור ל 180 מעלות, לאחר שממלאים תבנית באוזני המן, מרססים מעט שמן על כולם ולתנור לעשרים דקות עד להזהבה.
מצננים, בוזקים אבקת סוכר ובולעים תוך כדיי השמנה מענגת.
בתאבון תהנו יקיריי

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם