אורז פרסי טעיםםםםםםםם

אורז כמו שרק אורז פרסי יודע להיות

 

3 כוסות אורז

3 כפות מלח

2 ליטר מים ועוד 2 כפות

2 תפוחי אדמה

5 כפות שמן

1/4 כפית כורכום

שלב א להכנה:

לשטוף היטב את האורז ולהשרות במים עם כף מלח למשך שעתיים וחצי.

שלב ב’

לבשל את האורז עם 2 ליטר מים, )ללא מכסה) להוסיף 2 כפות מלח על אש גבוהה ולערבב מידיי פעם עד שהאורז מתחיל להתבשל ומייד לסנן.

לחמם בסיר גדול את השמן והכורכום, לכבות את האש ולהוסיף 4 כפות מים ו1/4 כפית מלח.

לפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות ולהניח בתחתית הסיר על הבלילה.

להעביר את האורז המסונן בזהירות מעל תפוחי האדמה ולבשל כחמש דקות על אש בינונית עם מכסה סגור.

להנמיך את האש לנמוך ולבשל כך כ35 דקות. לבדוק את רכות האורז אם מוכן ניתן למזוג לצלחת הגשה.

אם לא, ממשיכים עוד 5 או 10 דקות.

 

את תפחי האדמה הצרובים מניחים מעל האורז בצלחת מעט מלח ונהנים מכל ביס פרסי מושלם.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם