אורז הפתעות…

אורז הפתעות…

מצרכים:

אורז עגול

מים

שמן

בשר מס’ 8 כתף

צימוקים

צנוברים

בצל

פלפל

מלח

ניילון נצמד

קערה עגולה עמוקה

צלחת הגשה

עירית\בצל ירוק \פטרוזיליה

אופן ההכנה :

מבשלים את הבשר עד לריכוך

במקביל מבשלים בסיר נפרד את האורז

על כל כוס אורז שמים כוס וחצי מים ושמן בנדיבות בערך 4-5  כפות אפשר אפילו יותר האורז צריך להיות מעט שמן

לאחר שהבשר רך לוקחים מחבת מטגנים בצל בינוני קצוץ דק מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות

מוסיפים הפתעות שאוהבים לדוגצא :  חמוציות , צימוקים צנוברים או כל תוספת אהובה אליכם ( פירות יבשים לדוגמא )

פלפל  לפי טעם

מלח לפי טעם

לאחר שהאורז מוכן מתחילים להרכיב את המנה

לוקחים קערה עגולה מצפים בניילון נצמד משאירים קצת קצוות לנוחות

מרפדים בשכבה יפה של אורז ( משאירים קצת אורז לכיסוי ההפתעה )

ממלאים את תערובת הבשר  עם התוספות בגומחת האורז שבקערה

סוגרים באורז שנשאר ומהדקים היטב היטב ( לא לסגור עם הניילון הנצמד לא יהיה ניתן לחלצו )

לאחר ההידוק שמים צלחת הגשה על הקערה והופכים לקבלת איגלו יפה שכולו מלא בהפתעות .

מקשטים כלבבכם: שקדים קלויים , עירית קצוצה , צנוברים קלויים או שומשום קלוי , בצל ירוק או פטרוזיליה. ניתן גם לשלב כמה קישוטים יחד

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם