אוסובוקו

על אוסובוקו שאלתם? אז ככה: 5 חתיכות של אוסובוקו במשקל 250 גרם כ”א     

  • ירקות שורש: גזר, שורש כרפס, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, 4  בצלים.
  • 2 עגבניות
  • כף גדושה מאוד של רסק עגבניות
  • חצי כוס יין אדום
  • 7 כוסות מים
  • 20 שיני שום
  • מלח ופלפל
  • 2 עלי דפנה
  • קורנית (טימין)                                               
  • להכנה:
  • מעסים את הנתחים עם מעט שמן מלח ופלפל שחור
  • בסיר עבה מעט שמן זית ומשחימים את הנתחים מכל הכיוונים מוציאים מהסיר ונותנים להם לנוח.
  • מכניסים לסיר שבו הושחמו הנתחים את כל שיני השום ולטגן קלות ולאחר דקה להוסיף את כל ירקות השורש כולל עגבניות ומכניסים, מאדים כ-10 דקות ואז מוסיפים את כף רסק העגבניות ומעל הכל את נתחי האוסובוקו.
  • מוסיפים את היין, מים, מלח, פלפל, עלי דפנה והטימין ומרתיחים.
  • כשרתח, מורידים לאש נמוכה ומבשלים כשלוש וחצי שעות
  • לפני שמכבים את האש מוודאים שכמות הנוזלים סבירה ויפה לעין ומגישים.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

כתובת האימייל שלך לא תפורסם